Rólunk

,,Adalék-, színezék-, tartósítószermentes és gyermekbarát hentesáru Erdély szívéből”

,,Több évnyi erdélyi kézműves termékek forgalmazása után nagy álmunk valósult meg.  Előzetes felmérések alapján nagy igény lenne az erdélyi manufaktúra kézműves élelmiszer termékeire is. Ezek természetesen egyedi ízvilággal rendelkező és adalék mentesen gyártott élelmiszerek.

Az erdélyi manufaktúra kézműves élelmiszerek forgalmazását húsokkal, sajtokkal, lekvárokkal és szörpökkel indítjuk. 

Jómagam a mai napig aktívan részt veszek az élsportban. Négyszeres erőemelő paralimpikon és tizenkilencszeres magyar bajnokként tudom és folyamatosan tapasztalom, hogy a mindennapjainkban milyen fontos az egészséges, adalék mentes táplálkozás. Ezért is nagy örömömre szolgál és tiszta szívvel tudom ajánlani minden fogyasztónak a termékeinket, melyeket üzletünkben és webshopon keresztül is megtudnak rendelni.”

– Sas Sándor –

Kiemelt beszállítónk

A Benedek család 2008-ban alapította meg a húsfeldolgozó válallkozását Benedek márkanév alatt. Mivel számukra nagyon fontos fogyasztóik és családtagjaik egészségének megőrzése, így kizárólag adalék- és tartósítószermentes termékeket állítanak elő, melyek hagyományos hidegfüstöléssel készülnek. Kezdetben a személyzet 45 emberből állt, akik naponta 2000 kg-ot termeltek. A termékek iránti kereslett növekedésével párhuzamosan a személyzet száma is növekedni kezdett. Napjainkban a foglalkoztatottak száma 145 szakképzett munkatárs, akik 5-6000 kg-ot termelnek naponta.

A termékpalletában találhatóak szalámi- és kolbászfajták, kemencében sült specialitások, pástétomok és töltött húsok is. Vannak szezonális termékek is, mint például a véres, májas, főtt szalámik, mangalica sertés húsából készült termékek. A termékek hazai és export piacokon is értékesítve vannak. A legkeresettebb termékek a különleges ízvilágú vad termékek: a vaddisznó szalámi, szarvas szalámi és kolbász. A termékek nem tartalmaznak glutént, laktózt és allergéneket így a táplálékintoleranciában és táplálékallergiában szenvedő fogyasztók is bátran válaszhatják ezeket. Emellett a gyerekek körében is nagy sikert arat az egyik közkedvelt termék a gyerekbarát csirkemellvirsli.

A csomagoló üzemrész kialakításának köszönhetően lehetővé vált a korszerű és tetszetős megjelenésű tálcás vákuumcsomagolt, illetve szeletelt termékek gyártása. Munkatársaink a termékeket szeletelik, csomagolják és naponta kiszállítanak az ország területén található bemutatókra, továbbá partnereink együttműködésével a hagyományos termékeket előnyben részesítő élelmiszerboltokba is. Fogyasztóink megvásárolhatják a termelői piacokon a mozgó hentesboltokban is. Emellett több kereskedelmi lánc beszállítójaként is jelen vagyunk: Auchan, Lidl Carrefour, Kaufland, Mega Im Export. Ezek tekintetében jelentős piacokat látunk el hagyományos hentesáru készítményekkel. Termékeink partnereink segítségével jutnak el különböző országokba, mint például Magyarországra, Angliába, Németországba, Olaszországa és Belgiumba.

Büszkék vagyunk az eddig elért sikereinkre. A Füstölt Mangalica kolbász aranyérmes, melyet 2014-ben a Kolbászfesztiválon a Szárazkolbász verseny külföldi szárazkolbász kategóriában nyertük el. Emellett a Házi Pikáns kolbásszal III. helyezést értünk el a 2019-es Csabai Kolbász Nemzetközi Szárazkolbász versenyén, külföldi kategóriában.

Mindig figyeltünk arra, hogy a törvényi előírások, az élelmiszer-biztonsági, higiéniai és környezetvédelmi szabályok, valamit az etika betartása a sikeres működés elengedhetetlen feltétele. Társaságunk a fogyasztói bizalmat az Európában is használt és elismert minőségbiztosítási és élelmiszerbiztonsági szabványok által is garantálja. Székelyföld egyik kiemelkedő márkájaként felelősséggel tartozunk azok számára, akiknek a termékeinket előállítjuk, környezetünkért és a közösségért, melyben működünk. Gondosan odafigyelünk arra, hogy a termékek a legízletesebben legyenek, valamint, hogy minden esetben megfeleljenek a legmagasabb minődégi elvárásoknak, ezzel megköszönve a fogasztók termékeinkbe vetett bizalmát. Folyamatosan törekszünk arra, hogy termékkínálatunkat bővítsük. Elkötelezettek maradunk a húskészítmények minőségének általános javítása és a fogyasztók maximális igényeinek kielégítése mellett. Továbbra is ezzel az előremutató szemlélettel tekintünk a jövőbe, szem előtt tartva a folyamatos fejlődést. Célunk, hogy szélesebb körben megismerjék és fogyasszák termékeinket mind a hazai, mind a külföldi piacon.